Gyorsabb lesz a kék Windows

Windows 8, Microsoft, bemutató, laptop
Vágólapra másolva!
Már a nyáron elérhető lehet a Windows Blue: az új operációs rendszert a hírek szerint a Windows 8-ra lehet majd telepíteni, akár egy frissítést.
Vágólapra másolva!

A Windows Blue kódnevet a Microsoft új operációs rendszerének adta, amely a Windows 8 utódjának tekinthető. A hírek szerint a szoftvercég az Apple-höz hasonlóan operációs rendszerének gyakori, kisebb mértékű frissítésére áll át ahelyett, hogy néhány évente rukkolna elő teljesen új verzióval a Windowsból.

Fürgébb és kisebb lesz, de hasonló

Ennek megfelelően a Windows Blue várhatóan nyár eléjén megjelenő tesztverzióját a Windows 8-ra tudják majd telepíteni az érdeklődő felhasználók. Az új rendszer a gyorsabb működés mellett fürgébb indulást, kisebb fogyasztást, és hatékonyabb keresést tesz majd lehetővé a fájlok, appok között, de kevesebb helyet is foglal majd a háttértáron.

Nem lehet viszont számottevő változásokra számítani a nyolcas verzióhoz képest a Windows Blue kezelőfelületét illetően. Az egyelőre meg nem erősített hírek szerint a Blue-ba a Microsoft teljesen beépítí majd az Internet Explorer 11 böngészőt. A The Verge című technológiai portál szerint a Windows Blue végleges változata még idén nyáron elérhető lehet a végfelhasználók számára.