Drága és buta az androidos luxusmobil

vertu ti
Vágólapra másolva!
Bemutatták a Nokia egykori luxusmárkájának számító Vertu első androidos készülékét. A korábban már kiszivárgott mobil a Ti nevet kapta, és valóban a Google operációs rendszere működteti.
Vágólapra másolva!

Kiábrándítóan középszerű androidos telefonnal rukkolt elő a Nokia egykori luxusmárkája, a Vertu - adta hírül a BBC online kiadása. A készülék 3,7 hüvelykes, 800×480 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik, a belsejében pedig olyan kétmagos SnapDragon ARM processzor dolgozik, amit a Nokia Lumia mobiljaiból lehet ismerős. A luxusmobil nem tudja használni a 4G-s hálózatokat, csak 3G-n tud kommunikálni. A telefonon futó operációs rendszer az Android 4.0-s verziója, amely már harmincezer forintos belépő kategóriás okostelefonokon is megtalálató.

Forrás: Vertu
Alligátorbőr és vörösarany díszítéssel is kapható

"A Vertu sohasem a csúcstechnológiáról szólt, hanem az elengedhetetlenül fontos technológiáról és a kézműves minőségről - ez nem egy eldobható termék" - mondta a BBC-nek a cég vezető tervezője Hutch Hutchinson.

A korlátos, a mai csúcsmobiloktól elmaradó luxustelefonért 7900 eurót, azaz 2,3 millió forintot kér a gyártója. A Vertu szerint a luxust, ami ebben az esetben a titánium házat, zafírüveg kijelzőt és a kézműves minőségű összeszerelést jelenti, meg kell fizetni. A készülékeket egyedileg állítják össze a cég angliai gyárában, nem pedig Kínából szállítják konténerekben.

Forrás: Vertu
Karcálló zafírüveg védi a luxusmobil kijelzőjét

Vannak ráadásul olyan tulajdonságai is a Vertu Tinek, amivel egyik androidos gyártó sem tud versenyezni. Az okosmobilhoz jár a Vertu huszonnégyórás Concierge szolgáltatása, amelynek használatával a világ bármelyik pontján éttermi asztalfoglalást, szakvélemény kérését, vagy bármely személyi titkári szolgáltatást igénybe vehet a mobil tulajdonosa.