Újabb veteránját veszíti el a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Windows-részleget vezető Steven Sinofsky után újabb felsővezető távozik hamarosan a Microsofttól: Craig Mundie, a cég fejlesztési és stratégiai részlegének feje 2014-ben nyugdíjba vonul.
Vágólapra másolva!

Craig Mundie-t még maga Bill Gates jelölte ki tisztségére, aki 2008-ban vonult vissza a szoftveróriásnál betöltött napi feladatoktól, hogy jótékonysági alapítványának szentelhesse életét.A mostanáig a cég fejlesztési és stratégiai részlegét vezető, idén 63 éves Mundie a héten jelentette be, hogy 2014-ben nyugdíjba vonul. Távozását megelőzően azonban a szakember Steve Ballmer, a Microsoft elnökének legfőbb tanácsadója lesz, a mindennapi munkát igénylő vezetési feladatokat pedig Eric Ruddernek, a cég korábbi műszaki stratégiai vezetőjének adta át.

A Seattle Times amerikai napilap értesülései szerint Craig Mundie pozícióváltása része annak az átszervezésnek, amelynek keretében a Microsoftot a mobil és internetes piacokat hatékonyabban kiszolgálni képes vállalattá alakítanák át. Novemberben teljesen váratlanul távozott a cégtől Steven Sinofsky, a Microsoft Windows-részlegének vezetője. Bár a vállalat semmivel sem indokolta a vezető távozását, valószínű, hogy a Windows 8 nem megfelelő eredményei miatt kellett feladnia pozícióját.

Forrás: Northfoto
Bill Gates mellett balról a második Craig Mundie, 2008-as kinevezésekor