iPhone-osoknak írt patikakeresőt a kormány

Vágólapra másolva!
A patikák helyét, nyitvatartását és elérhetőségeit rendszerező mobil applikációt készített a kormány a gyógyszerész kamarával közösen. Sajnos a magyar mobilosok tizede sem tudja igénybe venni, mert csak Apple-gépekre telepíthető.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyi államtitkársága kezdeményezésére létrehoztak egy ingyenes mobilapplikációt iPatika néven, amely az egyes gyógyszertárakat jeleníti meg egy térképen.

A program gyenge pontja, hogy csak iPhone-okra, iPadekre írták, vagyis az Android operációs rendszerű telefonokra nem telepíthető. A világpiacon az Android részesedése 68 százalék, az iOS-é (Apple készülékekre) pedig 19 százalék. A Mobile Hungary konferencián elhangzottak szerint a hazai piacon 8 százalék körül van az Apple-gépek részesedése, vagyis a maradék 92 százalék nem tudja használni a patikakeresőt.

A minisztérium kezdeményezésére a kórházakat is összefogó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Miniőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) és a Magyar Gyógyszerészeti Kamara indította a szolgáltatást, amelyet a minisztérium közleménye hiánypótlónak nevezett.

A program segítségével a patikák helyén kívül a nyitvatartási időt és az elérhetőségeket is meg lehet tudni. A leginkább arra jó a program, hogy megtudhatjuk, hol van a legközelebbi, éppen nyitva tartó gyógyszertár. Útvonaltervező rendszer segíti a tájékozódást.