Közhelyeket üzen a magyaroknak az Anonymous

Vágólapra másolva!
Új utak keresésére és a saját érdekeiért való kiállásra biztatja az Anonymous a magyar népet. A csoport kétoldalas kiáltványa jórészt közhelyekből áll.
Vágólapra másolva!

Vezércikk hosszúságú kiáltványban ad tanácsokat a magyar népnek az Anonymous. A Pastebin anonim szövegmegosztó oldalra feltöltött és az Anonymous magyar szárnyának Facebook oldalán is közzétett írás utcára vonulásra szólítja fel a magyarokat. "(...) meg kell védenetek magatokat egy olyan kormánytól, amelyik brutális módon megtámadta az alapvető jogaitokat, a szólásszabadságot, az igazságszolgáltatást, a munkások jogait, a gyülekezési szabadságot, a méltóságotokat" - írja a szöveg.

Az Anonymous szerint a diktátoroknak világszerte leáldozott, a magyar népnek is fel kell kelnie. A szöveg az év összes fontosabb jelszavát tartalmazza az Occupy-mozalmak 99 százalékra való hivatkozásától a "gengszter bankárokról" való beszédig. Ellenségként a kormány mellett az IMF-et, az EU-t, az általánosan vett pénzügyi elitet valamint a multinacionális vállalatokat jelöli meg a kiáltvány.