A német facebookozók használhatnak álnevet

Vágólapra másolva!
Az egyik német adatvédelmi hivatal arra kötelezte a Facebookot, hogy hagyjon fel azzal a gyakorlatával, amely előírja a valós nevek használatát a felhasználók számára.
Vágólapra másolva!

Bár a Facebookra bárki regisztrálhat hamis névvel, a gyanúsan nem valódi nevű felhasználókat az oldal időnként törölni szokta. A közösségi szájt felhasználási feltételeinek értelmében azonban elvileg mindenkinek a valós nevét kellene megadnia a regisztráció során.

Schleswig-Holstein tartomány adatvédelmi hatósága a héten arra kötelezte a Facebookot, hogy szüntesse meg ezt a követelést, vagyis hivatalosan is tegye lehetővé felhasználói számára az álnevek használatát, mivel az bizonyos felhasználók számára védelmet kínál. Az előbbi gyakorlat ugyanis az adatvédők szerint a német adatvédelmi törvényekbe ütközik - számolt be a BBC brit közszolgálati médium.

Bár az adatvédelmi hatóság rendelkezésének megfelelő módosításaokat a közösségi oldalnak két héten belül el kellene végeznie, a cég azonban foggal-körömmel harcolni fog a hatóság döntése ellen. A Facebook szerint ugyanis általános felhasználási feltételei megfelelnek az európai uniós előírásoknak.