Halálcsillagot kér a nép Obamától

Vágólapra másolva!
Halálcsillagot kérnek az Obama-kormánytól a Csillagok háborúja-rajongó amerikaiak. Összegyűlt a kérdés tárgyalásához szükséges huszonötezer aláírás, hivatalos választ fognak kapni.
Vágólapra másolva!

2016-ra szeretnék a finanszírozási terv elkészítését és a források elkülönítését a Halálcsillagra vágyó amerikaiak. A kormány hivatalos Whitehouse.gov weboldalán található petíciós oldalon több mint huszonötezren voksoltak a bolygók elpusztítására képes űrállomás létrehozására. Az Obama-kormánynak egy hónapja van válaszolni az aláíróknak.

Drága és vannak ismert hibái a Halálcsillagnak

A szavazást indító felhasználó szerint a Halálcsillag megépítése munkahelyeket teremtene, növelné az ország biztonságát, valamint a tudomány és a technológiai ipar számára is előnyös volna. Az állításokat nehéz kétségbe vonni, egy bolygókat szétrobbantó szuperlézerrel felszerelt állomással kevesen mernek kikezdeni, a felépítése pedig kétségkívül komoly mérnöki feladat.

Valószínűtlen, hogy az Obama-adminisztráció kedvező választ adna az aláíróknak. Már a 2012-es katonai költségvetés is megszorításokat tartalmaz: az FBI terroristaellenes költségvetésének harmadát elvonták, és a NASA-nak is le kell mondania egy komolyabb pénzösszegről. Az Egyesült Államok valószínűleg így is a világ legnagyobb katonai kiadásokkal rendelkező állama marad, de egy Halálcsillagot talán nem vásárolna meg.