Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államoknak adták ki a a Belize-ben körözött milliárdos informatikust. John McAfeet szomszédjának erőszakos halála kapcsán hallgatná ki a közép-amerikai ország rendőrsége.
Vágólapra másolva!

Sikeresen végződött John McAfee menekülése Belize-ből, ahol egy másik amerikai emigráns halála miatt akarták kihallgatni a helyi hatóságok. A kilencvenes évek elején kiberbiztonsági cégéből meggazdagodó informatikus ugyan elfogták, mikor egy hónapnyi bújkálás után a szomszédos Guatemalába szokott át. A guatemalai hatóságok azonban az Egyesült Államoknak adta ki a férfit, aki így valószínűleg egy életre megszabadult a belize-i börtön fenyegetésétől.

Az IT-milliárdos az American Airlines gépével hagyta el Közép-Amerikát. Távozása előtt azt nyilatkozta, hogy tökéletesen elégedett a kiadási határozattal. A további tervei közt egyelőre csak a pihenés szerepel.

Forrás: [origo]
Egy geocímkével ellátott fotó buktathatta le a bújkáló milliárdost

McAfee egy hónapot bujkált barátnőjével Belize-ben úgy, hogy közben rendszeres időközönként frissítette a blogját. A félsikerrel zárult zöldhatár-átlépési kísérlet után egy hetet töltött börtönben Guatemalában, jogásza segítségével harcolva azért, hogy vissza ne toloncolják Belize-be. A McAfeeval egy gépen utazók szerint a férfit szövetségi rendőrök kísérték le a repülőről Floridában.

Az IT-milliárdos nem tagadja meg a közép-amerikai ország rendőreivel való együttműködést. Nyilatkozata szerint szívesen tesz vallomást Gregory Faull halálával kapcsolatban. Az általa korruptnak tartott rendőrség börtönébe azonban nem akart bekerülni. Belize-nek ugyan van kiadatási szerződése az Egyesült Államokkal, ám az csak bűnözőkre vonatkozik, McAfeet pedig nem gyanúsítják bűntett elkövetésével.