Forró pokolba navigál az Apple térképe

Vágólapra másolva!
Közleményben figyelmeztette a turistákat az Apple térképének hibájára az ausztráliai Mildura városa. A hibás navigációs adatok miatt több autóst kellett kimenteni.
Vágólapra másolva!

Hetven mérfölddel téveszti el az Apple térképe az ausztráliai Mildura városának helyét. A tévedés pedig a városka lakói szerint akár életveszélyes is lehet, mert a szoftver a karbantartott főút helyett egy nemzeti park alig járható útjaira vezeti a sofőröket. Miután több sofőrt kellett a parkban elakadt autójából kimenteni, a város rendőrsége közleményben hívta fel a figyelmet a térkép hibájára.

A figyelmeztetésre azért volt szükség, mert Mildura környéke nem a kellemes túraidőről híres. Nap közben a hőmérséklet 46 fok felé is emelkedhet, vizet nincs hol venni a nemzeti parkban, a homokban pedig könnyen megfeneklenek az autók. Eddig legalább négy sofőrt kellett kimenetnie a hatóságoknak, egyikük egy teljes napot töltött az autóban.

Az iOS 6 operációs rendszerrel bemutatott új Apple térképre már közvetlenül a megjelenése után sok panasz érkezett. A 3D-s nézet hibái, rossz térképészeti adatok, a valóságra kicsit sem hasonlító úthálózat borzolta az Apple használók idegeit. Tim Cook nyílt levélben kért elnézést a hibás frissítés miatt, Scott Forstall, a szoftverfejlesztésért felelős igazgató pedig távozott a cégtől.