Megérkeztek az első 4G-s mobilok a T-Mobile-hoz

Vágólapra másolva!
A laptopos modemek után a T-Mobile kínálatában elérhetővé váltak az első 4G-s okostelefonok is. A mobilszolgáltató Budapest csaknem teljes területén, valamint több mint hatvan vidéki településen kínálja a leggyorsabb internetet.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile pénteken bejelentette, hogy a negyedik generációs internettel Budapesten már 99 százalékos kültéri, és 83 százalékos beltéri lefedettséget biztosít ügyfeleinek. A szolgáltatás több mint hatvan vidéki településen is elérhetővé vált. Ez az ország teljes lakosságára nézve 27 százalékos lefedettséget jelent. A 4G-vel a korábbinál gyorsabb letöltés, illetve fürgébb feltöltési sebesség érhető el, gyakorlatilag az otthoni vezetékes széles sávú kapcsolattal azonos minőségben.

Megérkeztek az első 4G-s mobilok

Eddig a cég kínálatában csak számítógéppel használható 4G-s modemek és táblagépben voltak elérhetők, az első, negyedik generációs okostelefonok most váltak elérhetővé. Pénteken váltak elérhetővé a T-Mobile boltjaiban a Nokia Lumia 820 LTE, a Nokia Lumia 920 LTE, a Samsung Galaxy S III LTE és a Samsung Note II LTE készülékek. Ezek közül három modellt 4G-t nem támogató változatban is kínál a társaság. A már korábban piacra dobott iPhone 5 egy szoftverfrissítéssel válik majd alkalmassá a 4G-re, ennek megjelenéséről azonban még nincs információ.

Forrás:  Samsung

Christopher Mattheisen, a Telekom elnök-vezérigazgatója szerint a 4G-képes okostelefonok magyarországi forgalomba hozatala komoly lendületet ad az ország egyes részein már egy éve elérhető negyedik generációs szolgáltatás hazai elterjedésének.
Azért a Nokia és a Samsung készülékei érhetők el elsőként a 4G-s kínálatban, mert ezzel a két céggel sikerült a leggyorsabban elvégezni a bevezetéshez szükséges hálózati teszteket. Mattheisen elmondta, hogy a jövő év első negyedévben tovább fog bővülni a negyedik generációs szolgáltatással kompatibilis készülékek száma. A T-Mobile karácsonyig bevásárlóközpontban teszi lehetővé a potenciális ügyfelek számára a gyors mobilinternetes szolgáltatás kipróbálását.

Teljesen új mobilnetcsomagok jönnek

A T-Mobile-nál a 4G-s szolgáltatásokat megfelelő készülék birtoklása mellett három díjcsomag valamelyikének előfizetésével lehet igénybe venni, amely a közeljövőben két új csomaggal egészül ki, jövő januártól azonban a cég teljesen új mobilnetes csomagokkal fog előrukkolni, ezek részleteit azonban még nem közölte.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.