Szívrohamot kapott a menekülő it-milliárdos

Vágólapra másolva!
Nem kapott politikai menedékjogot, ráadásul illegális határátlépésért Guatemalában le is tartóztatták John McAfee-t. A belize-i hatóságok elől menekülő it-milliárdos a legfrissebb sajtóhírek szerint két kisebb szívrohamon is átesett.
Vágólapra másolva!

Az azonos nevet viselő kiberbiztonsági cég mára visszavonult, milliárdos alapítóját a guatemalai hatóságok illegális határátlépés miatt vették őrizetbe csütörtök reggel. John McAfee hivatalos blogjának szerkesztői több ismert amerikai napilap értesüléseire hivatkozva csütörtök éjjel már arról számoltak be, hogy az Egyesült Államokból kivándorolt milliárdos kórházba került. Erről az ABC amerikai hírcsatorna egyik munkatársa fotót is feltöltött a Twitterre.

A Reuters hírügynökség információi szerint McAfee ügyvédje arra hivatkozva szállíttatta kórházba ügyfelét, hogy az két enyhébb infarktuson is átesett csütörtökön. Sajtóértesülések szerint a férfi azt követően esett össze, hogy közölték vele, nem kap menedékjogot Guatemalában, hanem visszatoloncolják Belize-be.

John McAfee saját bevallása szerint azért szökött meg az otthonának helyt adó közép-amerikai országból, Belize-ből, mert attól tartott, a helyi hatóságok meg akarják ölni. A rendőrség hivatalos közleménye szerint a férfit ki akarták hallgatni a korábban McAfee szomszédságában élő haragosa, egy másik amerikai férfi halála kapcsán.

Bár McAfee az állítólagos szívrohamok bekövetkeztének tájékán bejegyzéseket küldött a blogjára, ügyvédje szerint az enyhe lefolyású infarktusok ebben nem akadályozhatták meg.