Üzemzavar Budapest déli részén a T-Mobile-nál

Vágólapra másolva!
Nem tudnak hívásokat bonyolítani és mobilinternetezni Budapest déli részének kerületeiben a T-Mobile ügyfelei. A cég munkatársai már vizsgálják a hiba okát.
Vágólapra másolva!

Az [origo] több munkatársának tapasztalatai szerint sem működik a T-Mobile mobilinternet-szolgáltatása a XI. kerületben, a XII. kerületben pedig csak a hívásokat lehet fogadni nagyjából este fél tíz óta.

A mobilszolgáltató hivatalos Facebook-oldalán este fél 11 körül publikált közleményt. Az ebben olvashatók információk szerint Dél-Budapest több kerületében is akadozik a 2G és 3G szolgáltatások elérése. A cég munkatársai már dolgoznak a hiba okának keresésén, azt azonban még nem közölték, hogy mikorra várható annak elhárítása. A hiba még csütörtökön reggel fél hétkor is fenn állt.

A Magyar Telekom sajtóosztálya azt közölte az [origo]-val, hogy a hiba országosan - Budapest kivételével - érinti a vállalat digitális kábeltévé szolgáltatásának előfizetőit is, számukra a szolgáltatás jelenleg nem elérhető. "A Telekom ügyfelei megértését kéri, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a szolgáltatás ismét zavartalanul működjön" - áll a közleményben.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a a Magyar Telekom Nyrt.