Kitiltatná a Samsung termékeit az Ericsson

Vágólapra másolva!
Az Apple után az Ericsson próbálja megtiltani a Samsung mobiltelefonjainak amerikai importját. A svéd cég szabadalomsértéssel vádolja koreai riválisát.
Vágólapra másolva!

A korábban készülékeket is, mára azonban csak hálózati berendezéseket gyártó Ericsson az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) kérelmezte a Samsung termékeinek, többek közt okostelefonjainak és táblagépeine, és bizonyos tévéninek a betiltását - írja a Computer World amerikai technológiai hírportál.

Bár a Reuters hírügynökség szerint az Ericssonnak nem az a célja, hogy megtiltassa a Samsung termékek amerikai importját, a cég jogászai ezt kérelmezték az ITC-nél. Ez a szervezet jogosult vizsgálatot indítani és jogsértések esetében akár a termékek forgalmazását is betiltani az Egyesült Államokban. Az ITC kivizsgálja az Ericsson panaszát, és harminc napon belül dönteni fog azzal kapcsolatban, hogy annak nyomán vizsgálatot indít-e, vagy sem.

Az Ericsson szóvivője a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy csak egy korrekt licencelési megállapodás aláírására akarják rávenni a Samsungot, azért gyakorolnak nyomást a cégre. A svéd gyártó szerint ugyanis a Samsung jogtalanul használja fel az Ericsson szabadalmazott megoldásait saját termékeiben. A Samsung szerint az Ericsson csupán egy korábban már licencelt szabadalmi portfóliójának árát akarja feltornászni ezzel a módszerrel.