Róka üzent az elcsent mobilról

Vágólapra másolva!
Nyúlhangokat kiadó applikációval csalogattak egy okostelefonhoz norvég diákok egy rókát. Az állat elcsente a készüléket, és szájával SMS-t is küldött róla.
Vágólapra másolva!

Az esetről készült felvételt egy norvég videomegosztó oldalon publikálták. A videón látható, hogy egy 16 éves norvég diák egy barátjával egy nyúlhangokat kibocsátó applikációt futtat egy földre helyezett okostelefonon. A fiúk több éjszaka is kísérleteztek a rókák csalogatásával, amelyben az alkalmazás rendkívül hatásosnak bizonyult - adta hírül a Geekosystem blog.

Az egyik kísérlet során nem kezükben tartották, hanem lerakták a földre a készüléket, amelyet rövid kerülgetést és szimatolást követően szájába is kapott egy róka, és elrohant vele az erdőbe, ahol nyomát vesztették. A szájában cipelt készülékről a róka a telefon tulajdonosának egyik barátjának üzenetet is küldött, amelyben a következő szöveg állt: "Jlv In o a0ab 34348tu aaugjoi zolbmosdji jsog ijio sjiw."


Itt nézheti meg az okostelefont csenő rókát

A páros visszahívta a rókánál lévő készüléket, hogy megtalálják, de csupán kaparászást és zajokat hallottak, így nem jutottak a telefon nyomára.