Új 3D-sisakot hozott ki a Sony

sony 3d sisak
Vágólapra másolva!
Új verziót adott ki a Sony háromdimenziós látványt és térhangzást kínáló házimozis sisakjából : moziélményt kínáló viselhető lejátszó kisebb és könnyebb lett elődjénél.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó csaknem pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be a virtuális sisakra emlékeztető házimozis eszközének első változatát a berlini IFA szórakoztatóelektronikai expón.

Az idén boltokba kerülő HMZ-T2-es típusjelzésű utód alapfunkciói nagyjából megegyeznek a korábbi modellel: a fejen viselhető eszközben két darab HD-felbontású OLED-képernyőt helyeztek a viselő szeme elé, amelyek olyan látványt biztosítanak számára, mintha egy 19 méteres átlójú mozivászon előtt ülne húsz méteres távolságban. A viselhető képernyővel úgy lehet akár a legvadabb akciófilmet vagy játékprogramot élvezni otthon szuper minőségben, hogy az a családtagok közül senkit sem zavar.

Forrás: Sony

Az illúziót biztosító miniképernyők a hagyományos filmnézés mellett akár 3D-s filmek megtekintését is lehetővé teszik. Elődjétől eltérően ez a modell már kompatibilis a mozifilmek 24 képkocka/mp-es lejátszási sebességével, így bárminemű minőségbeli kompromisszum nélkül teszi lehetővé azok megtekintését, valamint a videojátékosok igényeit kiszolgáló mód is elérhetővé vált a menüből.

Forrás: Sony

Változás, hogy a korábbi modellel ellentétben az új 3D-sisak a felhasználó saját fejhallgatójára is tudja továbbítani a hangot akár virtuális térhangzásban is. Mivel az új modell 330 grammos tömegével könnyebb elődjénél, viselete sokkal kényelmesebbé vált a Sony szerint. Az új házimozis sisak ára még nem ismert, de valószínűleg hasonló lesz a nettó 800 dollárt, vagyis 180 ezer forintot kóstáló elődjééhez.