Bicikliseket is navigál a Google térképe

Biciklis rendőr, a Készenléti Rendőrség kerékpáros egységének egyik tagja biciklizik a Margitszigeten
Vágólapra másolva!
Kerékpáros útvonaltervezővel bővültek az androidos okostelefonokhoz elérhető Google Térkép szolgáltatásai: a funkció több európai országban is elérhető, a hazai felhasználók azonban még nem tudják használni.
Vágólapra másolva!

Az új funkciót a legpraktikusabban úgy lehet használni, ha az okostelefont egy tartóval a kerékpár kormányára rögzítik, de akár bizonyos időközönként a zsebből elővéve is alaposan megkönnyíti a tájékozódást. A térképen sötétzölddel emelik ki a kerékpárutakat, illetve a motoros járművek elől elzárt utakat, míg világoszölddel a járdákon kijelölt bicikliutakat mutatja a szoftver. A szaggatott zöld jelzés azokat az utakat jelzi, ahol ugyan nincsenek kialakítva külön sávok kerékpárosok számára, de jellegükből adódóan biztonságos haladást tesznek lehetővé.

A biciklivel közlekedők számára optimális útvonalakat kalkulálni képes útvonaltervező szolgáltatás néhány héttel korábban vált elérhetővé a Google Térkép webes felületén tíz országban, többek közt Ausztriában és az Egyesült Királyságban is, miután az Egyesült Államokban és Kanadában már két éve működik. A hazai felhasználók egyelőre nem tudják használni a biciklis navigációt, de a Google szolgáltatásait ismerve idővel ez is várható, hiszen például a tömegközlekedési járatok menetrendje és útvonalai, illetve a forgalmi dugókat jelző szolgáltatás is elérhetővé vált már egyes hazai városokban.

Forrás: Google
Zöld csíkok jelzik a biciklisek számára biztonságos útvonalakat