Nem gyárt több a tintasugaras nyomtatót a Lexmark

lexmark tintasugaras nyomtató
Vágólapra másolva!
A Lexmark cég bejelentette, hogy nyereségességének javítása érdekében a jövő évtől abbahagyja a tintasugaras nyomtatók fejlesztését, és az elkövetkező három év során minden ezzel a technológiával foglalkozó üzemét is bezárja.
Vágólapra másolva!

Az amerikai printergyártó cég kedden jelentette be belső átszervezési terveit, amelynek keretében már a jövő évre felfüggeszti a tintasugaras nyomtatási technológiához kapcsolódó fejlesztéseket.A Lexmark 2015-ig felszámolja a Fülöp-Szigeteken lévő összes, tintasugaras nyomtatók gyártásával foglalkozó üzemét is, amelynek eredményeként 1700 dolgozójától is megválik.

Az átszervezésektől a vállalat komoly, éves szinten mintegy 95 millió dollárnyi (~21 milliárd forint) megtakarítást remél. A technológiával való szakítással párhuzamosan a cég tintasugaras printerekkel kapcsolatos szabadalmakat is értékesíteni szándékozik.

Forrás: Lexmark

"A mai bejelentést komoly döntések előzték meg, amelyek meghozatalára szükség volt a nyereségesség és a megtakarítások javításához" - nyilatkozta Paul Rooke, a Lexmark elnök-vezérigazgatója. A tintasugaras nyomtatók piaca az elmúlt években jelentősen visszaesett, mivel a felhasználók ma már nem kinyomtatják, hanem közösségi oldalakra vagy tárhelyekre töltik fel fotóikat, hogy azokat megosszák ismerőseikkel, a vállalatoknál pedig az egyre olcsóbb lézernyomtatók terjedtek el jobban. A printerek piacát jelenleg a HP, a Canon és az Epson uralja kilencven százalékban.