Hamarosan újraindulhat a MegaUpload

Vágólapra másolva!
Kim Dotcom ígérete szerint már nem kell sokat várni, és újraindul a MegaUpload, amely egy titkosítással védett, központi szerverek híján lelőhetetlen, globális adatcserélő szolgáltatásnak ígérkezik.
Vágólapra másolva!

"A Mega visszatér. Nagyobb, jobb és gyorsabb lesz. Ingyenes és a támadások ellen is védett. Fel fogom fordítani ezt a világot" - írta nyár elején a Twitteren Kim Dotcom, a fél évvel ezelőtt bezárt Megaupload fájlmegosztó oldal alapítója, aki a héten új információkkal is szolgált a MegaUpload fájlmegosztó szájt újraindításával kapcsolatban.

Lelőhetetlen hálózattal készül

A Torrentfreak kalózblog értesülési szerint az új Megaupload nem egy központi szerverparkkal fog működni, hanem egy nyitott rendszer lesz, amelyhez bárki saját szerverével is csatlakozhat, ha az az Egyesült Államokon kívül található. "Fejlesztők, készüljetek! A Mega API-ja (alkalmazásfejlesztői környezete) elképesztő dolgokra lesz képes" - írta Kim Dotcom a készülő új internetes projektjéről, ami reményei szerint megváltoztatja a világot.

A kalózblog beszámolója szerint az új oldal nemcsak fájlcserére lesz alkalmas, hanem üzenetküldésre, nettelefonálásra és videóhívások lebonyolítására is. A virtuális hálózaton folyó kommunikációt pedig titkosítással tudják majd védeni majdani felhasználói.


szólj hozzá: Kim Dotcom ellenálásra buzdít

Kim Dotcom szerint Hollywoodot a politikusok irányítják

A német származású, Kim Schmitz néven született, majd később nevét hivatalosan is Dotcomra váltó, Új-Zélandon élő kalózkirály januárban még háziőrizetbe került, miután a helyi rendőrség lefoglalta szervereit, jachtját és zárolta bankszámláját. A gépeit pedig átadták az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI)-nak, a nemzeti nyomozóiroda pedig azt szeretné elérni, hogy Dotcomot adják ki az USA-nak, hogy a MegaUpload nevű fájlmegosztó oldalán zajló jogsértésekért felelősségre vonhassák.

Egymilliárdnyi vagyonához fér hozzá a kalózvezér

Bár a MegaUpload már nem működik, az amerikai hatóságoknak egyelőre nem sikerült elérniük a kalózvezér kiadatását. Dotcom ügyvédei a napokban azt is elérték, hogy 4,83 millió dollárt, vagyis több mint egymilliárd forintnak megfelelő összeget szabadíthassanak fel a kalózkirály hatóságilag zárolt vagyonából. Emellett Dotcom luxusautó-gyűjteményének egyes, korábban ugyancsak zárolt darabjait is áruba bocsáthatja a bíróság döntése értelmében költségei fedezése céljából.

Dotcom néhány héttel ezelőtt egy online videóban amelyen az Anonymus hackerkollektívával közösen arra buzdítja az embereket, hogy álljanak ellen, ne szavazzák meg azokat a politikusokat, akik az innovációt (a fájlcserét, amellyel minimalizálódtak a kulturális tartalmak másolási költségei) bűncselekménnyé degradálták. Dotcom szerint rossz emberrel kezdett ki a rendszer, mert ő most a feje tetejére fogja állítani a világot. "Viszlát Echelon, helló szabadság" - utalt ezzel egy állítólagos világméretű technológián keresztüli megfigyelési rendszerre.