Októberben érkezhet az iPad mini

ipad mini
Vágólapra másolva!
A kiszivárgott információk szerint új, az eredeti iPadnél kisebb táblagépét az Apple egy különálló eseményen fogja bemutatni valamikor októberben.
Vágólapra másolva!

Az iPad mini néven várható új táblagép 7,85 colos képernyővel rendelkezik majd a kiszivárgott információk szerint, ami durván három collal kisebb az eredeti, tíz colos iPadnél. Az All Thing Digital technológiai hírportál úgy tudja, hogy az új táblagépet az Apple nem az iPhone hatodik generációjának szeptemberben esedékes premierje alkalmával, hanem egy hónappal később fogja bemutatni.

Az első iPadeknél kisebb táblagépekről Steve Jobs, a cég tavaly elhunyt társalapítója korábban rendkívül negatívan nyilatkozott, ám kiszivárgott információk szerint a cég mobilszoftveres részlegét vezető Eddie Cue-nak sikerült végül meggyőznie ezek praktikusságáról.

Forrás: ciccares design
Így nézhet majd ki az iPad mini a Ciccare Design fiktív látványterve szerint

Hét colos képernyővel szerelik fel például a vevők körében sikeres Google Nexus 7 és az Amazon Kindle Fire táblagépeket is. Egyes pletykák szerint az is lehetséges, hogy az Apple a csaknem az iPhone mobiltelefon nélküli változatának tekinthető iPod Touch lejátszóból is új, nagyobb képernyővel szerelt változatot mutat majd be.