Végre tényleg törli a fotókat a Facebook

Vágólapra másolva!
Orvosolta azokat a hálózati problémákat, amelyek miatt sokszor hosszú időn át nem kerültek fizikailag törlésre a Facebookról eltávolított digitális képek.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalt évek óta sok kritika érte amiatt, hogy rendszeréből nem törlődtek olyan fotók, amelyeket feltöltőik már régen töröltek. Erre úgy derült fény, hogy ha valaki elmentette a képek eredeti webcímeit, azokon akár hónapokkal később is képes volt újra lekérni azokat, amikor a felhasználó adatlapján már nem voltak lekattinthatók - számolt be a CNet.

A Facebook azonban a héten bejelentette, hogy orvosolta a képek törlésében jelentős késedelmet okozó problémákat. A közösségi oldal közlése szerint mostantól legfeljebb harminc napot csúszhat a Facebookról törölt képek fizikai eltávolítása, amelyet követően már semmilyen módon nem lehet elérni a fotókat.

Az Ars Technica amerikai tecnológiai hírportál vizsgálatai során a Facebookról törölt fotók az új rendszerben már két nappal megsemmisítésükre való jelölésüket követően teljesen elérhetetlenné váltak.