Már magyarul is beszélhetünk az Androidhoz

Vágólapra másolva!
Megtanította a Google magyarul a mobilszoftverét: az Android beszédfelismerő funkciójával a hazai felhasználók is kényelmesebben tudnak információkat felkutatni okostelefonjukról és táblagépükről.
Vágólapra másolva!

A magyar Voice Search funkcióra Szabó Balázs nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki teljesen véletlenül vette észre saját Samsung Galaxy Tab táblagépén, hogy a magyar nyelv is kiválaszthatóvá vált a beszédfelismerő menüjében.

Olvasónk videón is rögzítette a magyar nyelvű beszédfelismerés működését, amelyről még kevés tapasztalatot tudott szerezni. Eddigi próbái alatt a megoldás csendes környezetben tökéletesen működött, háttérzajban azonban sokszor hibázik, például a magyar nyelvű szövegbe angol szavakat kever - mondta el az [origo]-nak. A Google magyarországi képviseletét megkerestük az új funkció bevezetésével kapcsolatos kérdéseinkkel, de cikkünk közléséig nem kaptunk rájuk választ.

Olvasónk felvétele a magyarul is értő Voice Searchről

A Google Android beszédfelismerő funkciója egy felhőalapú szolgáltatás, így használatához internetkapcsolatra van szükség. Nem hivatalos információink szerint a Google Voice funkciója Android 2.2-es vagy újabb szoftvert futtató okostelefonon és táblagépeken érhető el, ha az adott eszköz rendszere magyar nyelvű. Bár a Google Voice a cég webes keresőjéből is elérhető a mikrofon ikonra kattintva, ez egyelőre a Google.hu-n nem jelenik meg, a Google.com-on megjelenő változata pedig nem ért magyarul. A rivális iPhone és iPad eszközökkel még nem lehet magyar nyelvű kereséseket is végrehajtani, bár a Siri szolgáltatás alapját képező szoftveres technológia elvileg kompatibilissé tehető lenne nyelvünkkel. A Nuance cég diktálószoftvere ugyanakkor elérhető iOS-re is.