Szökdösnek a Facebooktól a vezetők

Vágólapra másolva!
Négy magasrangú igazgató is elhagyta a Facebookot az elmúlt héten. A vezetők megszökdösése a félresikerült tőzsdére lépés legújabb állomása.
Vágólapra másolva!

Hiába hozta a Facebook az elemzők által elvárt bevételt, a közösségi oldal részvényei mégis veszítenek értékükből. A tőzsdei teljesítmény mellett az is aggaszthatja Mark Zuckerberget, hogy két marketingigazgató, a platformér felelős igazgató és a dizájnért felelős vezető is elhagyta a céget egy hét alatt - adta hírül a Daily Tech. Mind a négy vezér a múlt héten nyújtotta be a lemondását.

A Facebook nem nyilatkozott az igazgatók kilépéséről, azonban a közösségi oldal elhagyó vezetők mindegyike írt blogbejegyzést távozásának okairól. Egyikük sem volt elégedetlen a Facebookkal munkahelyként, élvezték a közösségi oldalnál töltött időt, ám mindnyájan arra hivatkoztak, hogy új és izgalmasabb kihívásokra van szükségük.

Induló cégekkel foglalkoznának a szökött vezetők

A korábban a Facebook platform marketinges vezetőjeként dolgozó Kate Mitic mobilos céget tervez indítani Palo Altoban. Jonathan Matus a mobilos Facebook marketingjéért felelős vezetője cégek elindulását segítő befektetőként látja a saját jövőjét. A cég vezető dizájnere pedig a Designer Fund nevű tervezőknek létrehozott befektetési alapban fog dolgozni.

A közösségi oldalt rossz színben tünteti fel, hogy ilyen gyorsan veszítette el négy kulcsfontosságú igazgatóját. A Daily Tech informatikai szaklap szerint mélyebben húzódó problémák jele lehet a vezetők elvándorlása. Amennyiben a trend folytatódik, a Facebooknak meg kell változnia, hogy megtarthassa legfontosabb munkatársait.