Ellopták Steve Jobs számítógépeit

Vágólapra másolva!
Kirabolták a néhai Steve Jobs észak-kaliforniai otthonát. A tolvaj számítógépeket és személyes tárgyakat tulajdonított el, a kárt hatvanezer dollárra becsülik.
Vágólapra másolva!

Nem örülhetett sokáig a zsákmányának Kariem McFarlin, a tolvaj, aki betört a tavaly elhunyt Steve Jobs kaliforniai otthonába - adta hírül a San Jose Mercury News. A 35 éves férfi július 17-én tört be az Apple egykori vezetőjének Palo Alto-i lakásába, ahonnan számítógépekkel és személyes tárgyakkal távozott. A Santa Clara-i ügyészség azonban csak most hozta nyilvánosságra az esetet.

McFarlin hatvanezer dollár értékben lopott el tárgyakat a Jobs-rezidenciáról. Jobs házát júlusban építési kordonnal vették körül, amely a mai napig áll. Tom Flattery ügyész nem árulta el az ügyet elsőként közlő San Jose Mercury News hírlapnak, hogy a McFarlin által ellopott számítógépek Jobs tulajdonát képezték-e vagy valamelyik családtagjáé voltak-e.

A tolvajt betöréssel és orgazdasággal vádolta meg az ügyészség. A férfi letartóztatásban várja a tárgyalást, amelyre augusztus huszadikán kerül sor. Az óvadékot ötszázezer dollárban állapította meg a bíróság. Az ügyész szerint a tolvaj nem volt tisztában azzal, kinek a házába tör be.