Torrentoldal miatt lendült támadásba az Anonymous

Vágólapra másolva!
Az ukrán hatóságokat vették célba az Anonymous hacktivistái. A bosszúhadjáratot a világ egyik legnagyobb torrentoldalak, a Demonoid lekapcsolása indította el.
Vágólapra másolva!

Támadást indítottak az ukrán rendőrség szerverei ellen az Anonymous tagjai, az akciót az AnonPR nevű oldalon hirdették meg. A támadás oka az, hogy az ukrán hatóságok leállíttatták a világ egyik legnagyobb torrentoldalát, a Demonoidot. A torrentoldal elérhetetlenné tétele egybeesett az ukrán miniszterelnök-helyettes Amerikai útjával. A fájlcsere világával foglalkozó Torrentfreak blog szerint a Demonoid lefoglalását egyfajta ajándéknak szánták az ukrán hatóságok.

Forrás: [origo]
Friss filmek és archív anyagok is voltak a Demonoidon

A Kyiv Post napilap szerint először az ukrán kalózkodásellenes szervezet, az ukrán szerzői jogi testület, a nemzeti televíziócsatorna vlaamint a rádiótanács honlapja került az Anonymous célkeresztjébe. Az oldalakat nem törték fel, azonban túlterheléses támadással elérhetetlenné tették azokat.

A Demonoid már több mint egy hete elérhetetlen, az ukrán hatóságok érintettsége azonban csak a Komerszant című napilap hétfői cikkéből derült ki.