Leveleket is megjelenít majd a Google keresője

Vágólapra másolva!
A felhasználó összes adatát egy felületen akarja tallózhatóvá tenni a Google. A cég levelezőjét használók keresgélés közben már saját leveleiket is megtalálhatják, ha engedélyeznek egy tesztelés alatt lévő funkciót.
Vágólapra másolva!

Egyelőre csak tesztüzemmódban érhető a Google legújabb funkciója, amely a keresésbe integrálja a felhasználó Gmailen tárolt leveleit - olvasható az USA Today nevű lap internetes oldalán. A keresőcég kísérleti funkciói között bekapcsolható szolgáltatást most még csak egymillióan használhatják, sőt a Google azt is jelezte, hogy nem biztos, hogy mindig elérhető lesz a keresővel egybeépített levéllistázás.

Forrás: [origo]
A jobb oldalsávban kapnak helyet a levéltalálatok

Aki az új funkciót bekapcsolja, annak a keresés során a Gmailben tárolt információk is megjelennek a találati oldalon, igaz a webes találatoktól jól elkülönítve. Azzal kapcsolatos információ a Google hivatalos blogjában sem volt, hogy a találatok - legyen az egy internetes vásárlás vagy repjegyfoglalás - között megjelennek-e a Google csevegőjében írt üzenetek, amelyeknek archívuma szintén a Gmailen lakik. Gyorstesztünk alapján azonban csak a valóban levélként küldött üzeneteket jeleníti meg a rendszer.

A The Next Web informatikai hírportál szerint a levelekben és a webben egyszerre kereső új funkció egy újabb lépéssel közelebb hozza a Googel általános keresőjét. Az pedig logikus továbblépési út a cégnek, hogy egy felületen kínálja a felhasználó összes adatát kutatásra.