Feltalálták a horrorfilmnéző széket

Vágólapra másolva!
A Tokiói Egyetem kutatóinak kísérleti széke a horrorfilmek jelenetei alatt elektromos impulzusokkal, mesterségesen állítja fel a szőrt a néző karjain a rémület fokozása érdekében.
Vágólapra másolva!

A Tokiói Egyetem doktorandusz hallgatója, Sogo Fukusima a Siggraph című konferencián mutatta be a horrorfilm-élmények fokozására szolgáló fejlesztését - számolt be a Discovery hírportálja.

Így működik a borzongató szék

A Chilly Chairnek, vagyis "borzongató széknek" nevezett ülőalkalmatosság karfáján a néző karjait körbevevő csőbe elektromos áramot vezetnek. A több rétegű szigetelésnek köszönhetően azonban a cső nem közvetlenül érintkezik az emberrel, csak statikus elektromosságot állít elő. Ennek eredményeként az ijesztő jeleneteknél a szerkezet képes felállítani a szőrt a néző karján.

A széket a néző érzelmeit bőrre tapasztható szenzorokkal érzékelni képes megoldásokkal akarják továbbfejleszeni a fejlesztők. Sogo Fukusima szerint a technológia filmekkel és videojátékokkal, de akár könyvekkel is kompatibilis lehet, ha a félelmetes jelenetekhez vagy szövegrészekhez előzetesen hozzárendelik a borzongató effektusokat.