Teljesen kiakadt az Acer a Microsoft saját tabletjétől

Vágólapra másolva!
Keresetlen szavakkal illette az Acer elnök-vezérigazgatója a Microsoft  ősszel érkező Surface táblagépeit. A tajvani cég szerint a Microsoft saját eszköze gagyi lesz, ami rontani fog a Windows 8-ról képet. A feszült helyzet nyomán még az is elképzelhető, hogy a társaság teljes egészében szakít a Microsoft új szoftverével.
Vágólapra másolva!

Campbell Kan, az Acer személyi számítógépes üzletágának vezetője a Financital Times című brit üzleti lapnak elmondta, hogy a Microsoft csupán nem sokkal Microsoft Surface nevű táblagépének első nyilvános bemutatója előtt értesítette gyártópartnereit arról, hogy saját márkanevű, kiemelt terméket akar piacra dobni. JT Wang, az Acer elnök-vezérigazgatója szerint a Microsoftnak kétszer is meg kellene gondolnia, hogy belevág-e a hardvergyártásba. Bár a cég sok éve árulja Xbox 360 játékgépeit, számítógépeket eddig még sohasem gyártott.

Wang úgy véli, hogy a Microsoft saját tabletjével szükségtelenül képez riválist saját partnereinek. Ráadásul ha kellő gyártási tapasztalat híján az eszköz nem lesz elég jó, az sokat ronthat a Windows 8 megítélésén is. Az cégvezető szerint még az is elképzelhető, hogy ha a Microsoft piacra dobja a Surface-gépeket, akkor a többek közt androidos tableteket is gyártó Acer teljes egészében szakítani fog a Windows 8 platformmal. Ez elég merész kijelentésnek tűnik, hiszen az Acer laptopokat is gyárt, amelyek döntő többségén a Microsoft operációs rendszerei fut.

Forrás: Microsoft

Az InfoWorld technológiai hírportál információi szerint a Surface táblagépek gyártását a tajvani Pegatron nevű társaság végzi majd, amely az Apple iPad hardverének egyik jelentős beszállítója, amelynek tulajdonosa korábban az Asus cég volt. A Microsoft korábban azt kommunikálta, hogy a Surface táblagéppel csupán vonzóvá akarja tenni a Windows 8-at a táblagépek potenciális vásárlói számára, és nem kíván további modellekkel piacra lépni, ezt a feladatot meghagyná gyártópartnereinek.