Kiszivárgott, milyen doboza lesz a Windows 8-nak

windows 8
Vágólapra másolva!
Az októberben megjelenő Windows 8-nak a doboza sem hasonlít majd semmiben elődeire - derül ki a kiszivárgott látványtervekből.
Vágólapra másolva!

A The Verge technológiai hírportál által leközölt látványterv szerint a Windows 8 otthoni felhasználóknak szánt verziója fehér, a leginkább vállalati környezetbe szánt Pro kiadás pedig sötétszürke dobozban fog a boltokba kerülni. A Microsoft október 26-án boltokba kerülő, új operációs rendszerének doboza egyáltalán nem emlékeztet a korábbi verziókra. A dobozon kiemelt helyen látható a Windows 8-ban debütáló, a korábbi Start menüt leváltó Metro-felület ikonja.

Forrás: the verge
A The Verge szerint ilyen dobozba kerül az új Windows

A The Verge úgy tudja, hogy a Windows 8 dobozos változatai már a Windows 7-énél is könnyebbek lesznek. A Windows 7 dobozos kiadásait a cég már újrahasznosítható műanyagból készítette, hogy az kevésbé legyen környezetkárosító. A Windows 8-ból valószínűleg csak kevesen fognak dobozos változatot venni, mivel ez az operációs rendszer már letölthető változatban is elérhető lesz. A dobozos Windows-verziók azért kerülnek többe számítógépekhez megvehető társaiknál, mert ezek nem kötődnek az adott PC-hez, korlátlan számú alkalommal új számítógépre lehet telepíteni azt (bár a Windows 8 pontos licenclehetőségeit még nem jelentette be a Microsoft).

A letölthető verzió olcsóbb lesz

Akik az idén vásároltak Windows 7-et futtató új számítógépet, várhatóan négy-ötezer forint körüli összegért frissíthetnek majd Windows 7-ra, a korábbi licenceket használók pedig XP-ről, Vistáról és Windows 7-ről nagyjából tízezer forintos áron frissíthetnek az új kiadásra. Az operációs rendszer egyedi árai még nem ismertek, az otthoni felhasználóknak szánt táblagépekre szánt táblagépeket pedig a szoftver előre telepített, Windows RT nevű verziójával lehet majd megvenni.