A T-Mobile is levitte a mobilnetet a metróba

Vágólapra másolva!
Hétfőtől a T-Mobile ügyfelei számára elérhetővé vált a 3G-s mobilinternet használata a kisföldalatti teljes hosszán, az M3-as metróvonal belvárosi szakaszán.
Vágólapra másolva!

A vállalat júliusban kezdte meg mobilhálózatának fejlesztéseit a budapesti metrón. Ennek részekén a kisföldalatti (M1) vonalán elérhetővé vált a 3G mobilinternet használata.

Őszre az összes állomást lefedik

Az Újpest és Kőbánya között közlekedő M3-as metróvonalon jelenleg a Kálvin tér és a Lehel tér között érhetők el a 3G és HSPA technológiát használó, gyors mobilinternetes szolgáltatások. A T-Mobile tervei szerint őszre a budapesti metró mindhárom vonalán teljes egészében használható lesz a mobilinternet az állomásokon és az alagútban is.

A Vodafone tavaly év végén az M2 és M3 vonalakon, később pedig az M1-es vonalon is elérhetővé tette a széles sávú mobilinternetet. Január óta a Telenor ügyfelei is használhatják az a metrón a két cég között létrejött együttműködés eredményeként.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., amely egyúttal a T-Mobile tulajdonosa is.