Túl sok pornót néznek a Pentagonban

Vágólapra másolva!
Rászóltak a Pentagonban működő amerikai rakétavédelmi ügynökség és partnereinek munkatársaira, hogy munkahelyi számítógépeikről ne nézzenek pornóoldalakat.
Vágólapra másolva!

A különböző légi támadások elleni védekezési megoldásokat fejlesző rakétavédelmi ügynökség (MDA, Missile Defense Agency) vezetője, John James Jr. a szervezet és annak partnereinek munkatársai számára kiküldött körlevélben hívta fel a figyelmet arra, hogy az elmúlt hónapokban számos dolgozó nem megfelelő célokra használta munkahelyi számítógépeit - számolt be a Bloomberg amerikai üzleti lap hírportálja.

A laphoz került körlevél szerint James felhívta a figyelmet arra, hogy az MDA és partnereinek számítógépeit egyees munkatársak pornóoldalak nézegetésére, illetve szexképek küldözgetésére is használják. Ez a tevékenység nem csupán a professzionális munkával ellentétes, azt is jelzi, hogy az adott dolgozók a rájuk kirótt feladatok elvégzése helyett mással töltik el az időt. John kiemelte, hogy a munkahelyi pornónézegetés a kormányzati előírásokba is ütközik, ráadásul feleslegesen terheli a hálózatot, illetve felesleges biztonsági kockázatnak teszi ki a rendszereket.

Az MDA vezetője közölte, hogy aki a jövőben is pornót néz a munkahelyi számítógépén, azt a jövőben fel fogják függeszteni, partnercég esetén pedig szerződést fognak bontani az előírások megsértőivel. Az MDA-nak egyébként több mint nyolcezer alkalmazottja van, hálózatán pedig fejlett monitorozórendszer működik.