Nyár végén jön a Samsung új óriásmobilja

Vágólapra másolva!
Valószínűleg még az új iPhone premierje előtt felfedi a fátylat a Samsung óriásképernyős okostelefonja, a Galaxy Note legújabb változatáról.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó pénteken jelentette be, hogy a méretei miatt már akár egy kisebb táblagéppel is összekeverhető Samsung Galaxy Note új változatát augusztus 29-én fogja bemutatni Berlinben. A premierre két nappal az IFA nevű, ugyancsak a német fővárosban megrendezett szórakoztatóelektronikai expó előtt kerül sor.

A Galaxy Note okostelefon jelenleg kapható változata a piacon lévő legnagyobb okostelefon, mivel 5,3 colos képernyővel rendelkezik. Az új modell paraméterei ugyan még nem ismertek, de a pletykák szerint az új Note még nagyobb lesz elődjénél, várhatóan 5,5 colos, strapabíró kivitelű képernyővel lesz felszerelve. Emellett az új készülékban gyorsabb processzor, jobb minőségű digitális kamera lesz megtalálható, és a legújabb Android operációs rendszer fut majd rajta.

Forrás: AFP
Az első Galaxy Note tavalyi bemutatóján

Az, hogy az okostelefonok képernyői egyre nagyobbak lesznek, fontos trend a készülékek piacán. A Samsung egyik slágerterméke, a Galaxy S III például 4,8 colos képernyővel bír, és várakozások szerint a szeptemberben várható új iPhone LCD-je is nagyobb lesz elődjénél.