Letölthető a kiszivárgott Windows 8

Vágólapra másolva!
A csütörtökön végleges formába öntött Windows 8 nagyvállalati változatának telepítője különböző letöltőoldalakon vált elérhetővé. Azt még nem tudni, hogy a kiszivárgott verzió valóban az operációs rendszer végleges változata-e.
Vágólapra másolva!

A CNet amerikai technológiai hírportál értesülései szerint a Windows 8 Enterprise N nevű kiadásának 64 bites változata vált elérhetővé többek közt a Pirate Bay torrentszájton is. A letöltőoldalon publikált kommentek alapján a kiszivárgott kiadás működőképes, pedig a telepítő mérete gyanúsan kicsi, csupán egy 2,83 gigabájtos .ISO képfájlból áll.

Ugyanakkor a Winbeta.org szájt szerint további vizsgálatokra van szükség, hogy kiderüljön, a kiszivárgott verzió valóban a Windows 8 Enterprise végleges kiadása-e. A kiszivárgott verzió telepítése azért nem ajánlott, mert nem tudni, a letölthető csomag pontosan mit rejt.

Forrás: Winbeta
A Winbeta képernyőmentése a kiszivárgott verzióról

Bár a Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy elkészült a Windows 8 végleges változata, az egyelőre hivatalosan még senki számára nem elérhető. Az operációs rendszert elsőként a gyártók és a cég fejlesztőpartnerei vehetik majd használatba augusztus közepétől, hogy a szoftver október 26-án esedékes premierjére elkészíthessék vagy tesztelhessék azon alkalmazásaikat.