A csaposnak is súg a fröccs app

Vágólapra másolva!
Hány deci bor kell a viceházmesterbe? Elég-e egy korsó a Krúdy fröccshöz? A legtöbb ember nincs tisztában a fröccsök típusaival, sőt gyakran még a csaposokat is meg lehet lepni egy ismeretlenebb kombinációval- vélik a Kitchen Budapest kutatói, akik elkészítették az ország első fröccstanácsadó appját.
Vágólapra másolva!

A Kitchen Budapest (KiBu) nevű fejlesztőműhely legújabb alkalmazása a Fröccs, amely megmutatja, hogy egy bizonyos mennyiségnél milyen keverési arányok vannak. Az app 2-3-5 deciliteres és 1 literes fröccsel tud számolni. "Egyelőre szándékosan csak ennyit tud az alkalmazás. Olyan, mint egy puska az ember zsebében. A pultnál állva ugyanis sokan nem tudják, hogy milyen arányok vannak, sokszor még a csaposok sincsenek ezzel teljesen tisztában" - mondta az [origo]-nak Szilágyi Mihány, a KiBu kommunikációs vezetője.

Forrás: [origo]

A kilenc deci bort igénylő Krúdy fröccs is megtalálható a kínálatban

Az alkalmazás egyelőre csak iOS operációs rendszeren elérhető. A program ma délelőtt került az AppStore-ba, és az ingyenes életmód alkalmazások kategóriájában már meg is szerezte az első helyet. Szilágyi szerint hozzávetőlegesen három-négy hét múlva a Google Play szoftveroltba is bekerül az alkalmazás. "Sok ötletünk van a további fejlesztésekkel kapcsolatban, de most még a hibákat akarjuk kiszűrni, valamint várjuk a felhasználóktól érkező visszajelzéseket" - mondta a kommunikációs vezető.

Az app ötletét Sirály Dóri Fröccs című grafikája adta, amely három éve jelent meg a KiBu által kiadott Magyarország szubjektív atlasza című kötetben. Szilágyi szerint a fejlesztéskor egyrészt elő akartak venni egy elkallódott elképzelést, másrészt mikor körbenéztek az alkalmazások között, meglepődve tapasztalták, hogy nincs még olyan, ami segítene eligazodni a fröccsök világában.