A Gmail trónjára tör a Microsoft

outlook.com
Vágólapra másolva!
Outlook.com néven indult el a szoftveróriás új levelezőszolgáltatása, amelyet a cég a Gmail riválisául szán, és a Hotmailnél sokkal modernebb kezelőfelülettel bír, és Skype-hívások bonyolítására is alkalmas.
Vágólapra másolva!

A Microsoft másfél évtizede működteti az ingyenes Hotmail levelezőszolgáltatást, amelynek alaposan felfrissített változatát mutatta be szerdán Outlook.com néven. A Gmail vetélytársául szánt szolgáltatás teljesen új, letisztult kezelőfelülettel bír, amely illeszkedik a Windows 8 új, táblagépes használatra optimalizált Metro felületére is. Az egyelőre csak tesztüzemben működő szolgáltatást bárki kipróbálhatja az Outlook.com címen, aki rendelkezik Windows Live fiókkal. A Microsoft közlése szerint a vállalat ismert levelezőprogramjának márkanevét viselő webes szolgáltatás nyolc éve a legradikálisabb fejlesztés, ami a cég ingyenes levelezőszolgáltatását érinti. Forrás: [origo]
Az Outlook.com nyitólapja

Az Outlook.com dizájnja valóban nagyon hasonlít a Windows 8 új, Metro nevű felületére írt applikációkéhoz, egyelőre pedig zavaró reklámok sincsenek rajta, a cég ígérete szerint pedig később is csak szolid hirdetések lesznek megtalálhatók a szájton.

Forrás: [origo]
Az Outlook.com levélíró felülete

Az új levelezőszolgáltatásba integrálják a Facebook és a Twitter közösségi oldalak funkciót is, így az üzenetek mellett az adott felhasználó legfrissebb bejegyzéseit is olvasni lehet. Ezen kívül ha közvetlenebb párbeszédre van igény, chatelésre, vagy Skype-hívások bonyolítására is van lehetőség az oldalon. Az Outlook.com-ban lehetőség van a Word, Excel és Powerpoint dokumentumok megnyitására és szerkesztésére is, mivel integrálták az oldalba az Office webes kiadását.

A Hotmailt használók egyelőre maradhatnak a régi felületen, ha azonban feliratkoznak az Outlook.com-on a szolgáltatás tesztelésére, a Hotmailen is az új felület fogadja majd őket. Várhatóan az Outlook.com végül teljesen kiváltja már a Hotmail szolgáltatásait. A korábban regisztrált, @hotmail.com-ra vagy @live.com-ra végződő e-mail címeket az új szolgáltatásban is el lehet érni, de az új szolgáltatás startjával a @outlook.com címek használata is lehetővé válik.