Pénzzel tömik ki új Yahoo-főnököt

Vágólapra másolva!
Évi egymillió dolláros fizetést kap Marissa Mayer, a Yahoo újdonsült vezérigazgatója. A Google-tól átcsábított vezető egyszerűen megnégyszerezheti a keresetét, ha a cég eléri az igazgatótanács által kitűzött célokat.
Vágólapra másolva!

Évi egymilliós fizetéssel, hatalmas bónuszokkal és részvényopciókkal csábította magához a Yahoo Marissa Mayert, a Google háttérbe szorított igazgatóhelyettesét. A vezető öt év alatt 129 millió dolláros vagyonhoz juthat. Ehhez azonban meg kell állítani a bukás felé tartó internetes nagyvállalatot, sőt sikeressé kell tennie azt.

A pénzbeli fizetség mellett 12 millió dollárnyi részvényt és részvényopciót kap még az idei év során Mayer. Ez a juttatás várhatóan minden évben meg fog ismétlődni. Azokért a részvényopciókért, amelyektől Mayer a Google-től való távozás miatt esett el az új vezérigazgató egy 14 millió dollár értékű részvénypakettet kap. Végül pedig egy öt év alatt 30 millió dollárra rúgó értékőrző csomagot is kap Mayer.

Mayer Google-s fizetéséről nincsenek információk, azt azonban lehet tudni, hogy Larry Page, a cég vezetője jelképes, évi egy dolláros fizetést kap csupán. Page kezében van azonban a cég részvényeinek 26,2 százaléka, ami 15 milliárd dolláros vagyont jelent.