Vágólapra másolva!
Eltüntette weboldalának promóciós anyagából az Apple azt az állítást, melyek szerint a Mac OS X operációs rendszert nem támadják vírusok.
Vágólapra másolva!

Erre azt követően került sor, hogy néhány hónapja megjelent az első komoly kártevő, a Flashback, amely kifejezetten az Apple számítógépeit támadta, és az több százezer Macet fertőzött meg világszerte. Az Apple operációs rendszerének egy biztonsági résén át a gépeket megfertőző kártevő megjelenését követően a vállalat minden hírverés nélkül módosította a honlapján szereplő promóciós anyagokat.

Míg korábban a Mac OS X leírásában szerepelt egy "Nem fertőzik PC-s vírusok" (It doesn't get PC viruses) alcímű bekezdés, azt az új oldalon a "Biztonság. Beépítve" (Safety. Built in) cím váltotta fel - adta hírül a PC World amerikai technológiai magazin hírportálja.

A biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég archív képernyőmentéseiből az is kiderül, hogy korábban az Apple.com-on az alábbi mondat angol változata is szerepelt: "A Mac nem érzékeny a Windows-alapú gépeket támadó több ezer vírusra. Ez a Mac OS X beépített védelmi funkcióinak köszönhető, amelyek megvédik önt anélkül, hogy ezért bármit kellene tennie."

Az új oldalon már egy jóval óvatosabban megfogalmazott mondat fogadj a látogatót: "Az OS X beépített védelmi funkciói megvédik attól, hogy óvatlanul kártékony szoftvert töltsön le a Macjére." Graham Cluley, a Sophos cég vezetője szerint a promóciós anyag szövegezésének megváltoztatása a vállalat stratégiaváltását is jelenti. Cluley szerint most már a Mac számítógépeken is szükség van vírusvédelmi alkalmazások használatára, amelynek szükségtelenségével eddig a gyártó büszkélkedhetett.