Kiszivárgott, milyen lesz a Google olcsó tabletje

Vágólapra másolva!
Méretében az Amazon Kindle Fire-jére hasonlít, de fejlettebb hardvert tartalmaz belsejében a Google saját táblagépe. A Nexus 7-es gépet várhatóan ezen a héten fogja bejelenteni a keresőcég, de főbb specifikációit már kiszivárogtatta a Gizmodo című kütyüblog.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg a keresőórás keddtől péntekig tartó, I/O című fejlesztői konferenciáján fogja bejelenteni a Google Nexus 7 nevű táblagépét a Gizmodo kütyüblog értesülései szerint az Android operációs rendszer legújabb, 4.1 Jelly Bean kódnevű verziójával együtt. Ha a blog információi helyesek, akkor a Google egy olcsó, az iPadnél kisebb, 7 colos képernyővel, de fejlett hardvert tartalmazó táblagéppel fog a piacra lépni az idén: a kütyüblog szerzői szerint az új táblagép megdöntheti az Egyesült Államokban népszerű, olcsó Amazon Fire táblagép sikerét is.

Forrás: Gizmodo
A Gizmodo szerint így néz majd ki a Nexus 7

A Nexus 7 táblagép a nem megerősített hírek szerint 1280x800-as felbontású, vagyis HD-ready képernyővel lesz felszerelve, a készüléket pedig IPS típusú képpanellel szerelik, amely jó láthatóságot biztosít különböző szögből nézve is. A Gizmodo úgy tudja, hogy a tabletet a tajvani Asus gyártja a Google számára, és fejlett, Nvidia Tegra 3-as lapkával lesz felszerelve: ez egy négymagos mobilprocesszor, amelyen három végrehajtó egységeket ki lehet kapcsolni, ha azok teljesítményére nincs szükség, ami jó, akár 9 órás akkumulátoros üzemidőt biztosít.

Emellett a Nexus 7-et 1 gigabájt memóriával, és jó teljesítményű Nvidia GeForce grafikus maggal is felszerelik, így látványos, 3D-s játékok futtatására is alkalmas lesz. A Gizmodo úgy tudja, hogy a táblagép kétféle, 8 és 16 gigabájtos háttértárral szerelt változatban lesz kaphat, az amerikai piacon ezek ára nettó 200 és 250 dollár, vagyis 45-60 ezer forintnak megfelelő összeg lesz, ami feleannyi, mint az iPad 2 ára. Ennyiért az USA-ban jelenleg csak a kissé lebutított funkciókat kínáló Amazon Kindle Fire készüléket lehet hazavinni, annál azonban a Google táblagépe fejlettebb lesz.