Meghízott a Nintendo 3DS

Vágólapra másolva!
Kéttenyérnyi kijelzővel is kiadja 3D-s kézikonzolját a Nintendo. A 3DS XL márkanevű játékgép nem lesz jobb, mint az elődja, azonban sokkal nagyobb lesz.
Vágólapra másolva!

Nagyító alá tarthatták a Nintendo mérnökei a 3DS kézikonzol terveit, és rájöttek, hogy a dizájn nagyban sem mutatna rosszul. Az amerikai idő szerint szerda este bejelentett 3DS XL nevű konzol dupla méretű kijelzővel, megnövelt akkuval és még több gombbal fog rendelkezni.

Forrás: nintendo
Nem sikerült tartósabb akkut szerelni a 3DS XL-be

A nagyobb kijelző meghajtásához nagyobb akkumulátorra van szükség. Az az egyszerű összefüggés tehet arról, hogy a 3DS XL házába szerelt jócskán megnövelt méretű akku alig fél órával növeli meg az üzemidőt. A Nintendo szerint három és féltől hat és fél óráig terjedhet az akkumulátoros üzemidő, annak függvényében, hogy mit játszik a felhasználó.

A készülék augusztus közepén fog az amerikai boltokba kerülni, európai bemutatójának időpontja pedig még ismeretlen. A kütyüt 199 dollárért fogják adni. A tervezők nem sokat változtattak az eredeti 3DS tervein: külön Start és Select gomb került a készülékre, mert a nagyobb gépházon kényelmesen elfér, ennél tovább azonban nem mentek. A kijelző felbontása sem változott, így a 3DS XL-t vásárlók felkészülhetnek arra, hogy nagyobb, de pixelesebb képet kell nézniük.