Túl drága lesz a Microsoft táblagépe

surface, Microsoft táblagép
Vágólapra másolva!
Hatszáz dollárba fog kerülni a Microsoft olcsóbbik táblagépe, a laptopnyi teljesítményt rejtő Pro változat pedig ezer dollárba kerülne - írja a The Next Web technológiai hírblog.
Vágólapra másolva!

Drágább lesz a Microsoft hétfőn bejelentett táblagépe a piac koronázatlan királyának számító iPad-nél - tudta meg a The Next Web technológiai blog. Az egyszerűbb kivitel, Metro felülettel rendelkező Windows RT operációs rendszerrel működő Surface táblagép közel hatszáz dollárba fog kerülni. A Windows 8-at futtató komolyabb, laptopnyi teljesítményt kínáló gépért pedig ezer dollárt kérnek majd a blog névtelen forrása szerint. A legolcsóbb iPad 3 táblagépet jelenleg 500 dollárért lehet megvásárolni.

Forrás: AFP
Az iPad-et kell legyőznie a Microsoft táblagépének

A most kiszivárgott információ összhangban van azzal, amit Panos Panay, a Microsoft táblagépekért felelős menedzsere nyilatkozott az eszközök bemutatóját követően. Panay azt állította, hogy a hasonló kategóriás, 32 és 64 gigabájt tárhelyet kínáló tabletekkel lesz egy árban a Microsoft Surface.

A Bloomberg forrásai szerint az olcsóbb készülék csak wifivel fog rendelkezni. Lényeges különbség azonban az iPad-ek és a Surface között, hogy az összes iPad 3 Retina kijelzővel rendelkezik. A Surface ezzel szemben csak 1366*768 pixeles felbontású LCD-t kapott, amitől jóval kevéssé vonzó, mint az Apple eszköz. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Microsoft érintőbillentyűzetet is tartalmazó speciális borítóját tartalmazza-e a hatszáz és az ezer dolláros ár. Amennyiben igen, úgy a Surface még visszanyerhet valamit a versenyképességéből.