Kártérítést fizethet az Apple a Samsungnak

illusztráció telefonadó-kijátszós cikkhez, iphone
Vágólapra másolva!
A Samsung számára kedvező ítéletet hozott egy holland bíróság, melynek értelmében az Apple-nek kártérítést kell fizetnie a dél-koreai cégnek azért, mert megsértette annak szabadalmait.
Vágólapra másolva!

A hágai kerületi bíróság döntése értelmében az Apple jogtalanul használta fel az iPhone 3G, 3GS, 4 és az iPad 1 és 2 termékeiben a Samsung egyes, harmadik generációs mobilinternetes szabványait - adta hírül a holland All About Phones telefonos hírportál.

A Samsung korábban azt is megpróbálta elérni a bíróságnál, hogy az a szabványbitorlás miatt tiltsa meg a fenti készülékek importját Hollandiába, ám ezt végül nem sikerült elérnie.

A két vállalat két éve a világ több országában is perben áll egymással, mindkét fél megvádolta riválisát azzal, hogy az lekoppintja a termékét. A helyzetet bonyolítja viszont az, hogy a Samsung az Apple mobiltelefonjaiban és számítógépeiben használt alkatrészek egyik fontos beszállítója. Arról, hogy az Apple-nek milyen pénzbeli kártérítést kell fizetnie a Samsung számára, később fog dönteni a bíróság.