Saját szigetet vásárolt az IT-milliárdos

Vágólapra másolva!
Újabb akvizíción van túl Larry Ellison, az Oracle szoftvercég különc elnöke: a Hawaii-szigetcsoporthoz tartozó Lanai nevű szigetért körülbelül félmilliárd dollárt fizetett ki.
Vágólapra másolva!

Több mint 360 négyzetkilométernyi hawaii szigettel bővült Larry Ellison, az Oracle szoftvercég különc elnökének vagyona. A BBC szerint a milliárdos 500 és 600 millió dollár közötti összeget fizetett azért, hogy saját szigete lehessen.

A Pineapple Island néven is ismert Lanain nem lesz egyedül Ellison. A 3200 lakosú szigeten több luxusingatlan található, és komoly turistaforgalmat bonyolít. A szigetet David Murdoch milliárdostól vásárolja meg az Oracle főnök. Az inkább befektetésnek tekinthető szigetet egyelőre nem sikerült teljesen megszereznie Ellisonnak, csupán a sziget 98 százalékát vásárolta meg.

Falunyi lakosa van a szigetnek

Az alig kisvárosnyi lakossal rendelkező sziget rendelkezik saját óvodával és iskolával, és van tömegközlekedése is, amelyez az egyik hotel üzemeltet. A civilizáció olyan áldásaival azonban nem rendelkezik a sziget, mint a közlekedési lámpák vagy bevásárlóközpontok. Legnagyobb városa a körülbelül 3100 lakosú Lanai City, ami alig nagyobb, mint Bélapátfalva.

Az Oracle feje korábban sem a mértéktartásról volt híres. A kaliforniai Woodside-ban található otthonát egy hatmillió dollárért megvásárolt ranchból alakította ki. A mesterséges tóval, kis házakkal, vízesésel, teaházzal és modern kori japán pagodát mintázó főépülettel rendelkező birtokra a becslések szerint százmillió dollárt költött rá Ellison.