Netes pedofilokat fogtak el Angliában

Vágólapra másolva!
Kilencvenkilenc embert tartóztattak le a brit hatóságok az év legnagyobb pedofilrazziájában. Az összehangolt akciók során több mint 140 lakást kutattak át - közölte a BBC online kiadása. 
Vágólapra másolva!

Kiskorúakról készült pornográf fotókat letöltőket és megosztókat kerestek a brit rendőrök. A szervezett bűnözés elleni hatóság által koordinált Operation Tharsley nevű razzia 48 óra alatt zajlott le, és 99 ember letartóztatásával zárult.

A letartóztatások nagy számát magyarázza, hogy a rendőrség olyan ismert szexuális bűnelkövetőket is bevitt, akik megszegték a szabadlábra helyezésük feltételeit. A BBC által közzétett lista szerint a letartóztatottak között akad tűzoltó, cserkészvezető és köztisztviselő is.

"Minden kép egy bűnügyi helyszín" - nyilatkozta Andy Baker, a CEOP brit gyermekvédő szolgálat igazgatója. Baker arról is beszámolt, hogy laptopokat, pendrive-okat és digitális kamerákat foglaltak le a rendőrök a razzia során, amelyek átvizsgálása még folyamatban van. A hatóságok azt remélik, hogy a képek alapján sikerül azonosítani az áldozatokat.