Rémálom szerelni az új Macbookot

Vágólapra másolva!
Fájhat a feje a szervizeseknek, a világ egyik legkevésbé szerelhető gépét alkotta meg az Apple az új Retina kijelzős Macbook Próval - állítja a javítási útmutatókat közlő iFixit oldal. 
Vágólapra másolva!

Egyetlen hosszú panaszként olvasható az iFixit.com ismertetője az új Macbook Próról. A javítási útmutatókat tartalmazó és a javításhoz szükséges szerszámokat áruló lap szerint a tízes javíthatósági skála legalján található az új Apple-gép.

A szervizesek munkáját az Apple által használt új fajta, egyáltalán nem szabványos ötágú csillag fejű csavarok fogják megnehezíteni. Az iFixit azt is zavarónak tartja, hogy a gép akkumulátorát nem csavarok rögzítik a házhoz, hanem ragasztó, emiatt a gép szétszedésekor valószínűleg eltörik a borítása.

Forrás: iFixit
Ennél tovább csak a profik merészkedhetnek (kép: iFixit)

A gép későbbi bővítését pedig az akadályozza meg, hogy a memóriachipek az alaplapra vannak forrasztva. Az is pórul jár, aki kisebb SSD-meghajtóval rendeli a gépet azzal a tervvel, hogy később vesz a laptopjába egy tekintélyesebb méretű adattárat. Mivel az Apple saját csatlakozószabványt használt, így SSD-t is csak tőlük lehet venni.

A szerelős oldal értékelése szerint az otthoni szerelők és amatőrök jobban teszik, ha meg sem próbálkoznak a Macbook Pro szétszedésével. Mivel a gépet otthoni körülmények között nem lehet bővíteni, egyszerűbb az esetleges problémákkal rögtön a szakszervízhez fordulni.