Internetről rendel az okos hűtőmágnes

evian kütyü hűtőmágnes
Vágólapra másolva!
Az okos hűtőszerkrényeknek még nem jött el az ideje, olyan tárgyakat viszont már gyártanak, amelyek egy-egy termék elfogyása esetén segítenek feltölteni a készleteket. Az Evian ásványvizes cég intelligens hűtőmágnessel kísérletezik - adta hírül a Mashable technológiai blog.
Vágólapra másolva!

Hiába ígérik évtizedek óta a jövőkutatók, hogy a hűtők megokosodnak, csak nem akar igaz lenni. A modern hűtőgépek energiatakarékosabbak, tudnak vizet hűteni, jégkockát csinálni, leolvasztják magukat, de nem mutatják az intelligencia jelét. A miniatürizálásnak hála azonban a mobilnetes modemek, wifi chipek és egyéb kommunikációs eszközök annyira apróvá váltak, hogy egy hűtőmágnes hátoldalára is ráfér minden szükséges alkatrész. Az elektronika bonyolult számításokra nem alkalmas, ételt vagy épp italt rendelni azonban éppen elég okos.

Franciaországban az ásványvizeiről ismert Evian cég dob piacra egy Smart Drop nevű vízcsepp alakú hűtőmágnest, amivel vizet lehet rendelni. A hűtőmágnes wifivel csatlakozik a lakás hálózatára, mobilnetet nem igényel. Az eszköz kis kijelzővel is rendelkezik, így be lehet állítani, hogy egy tucatnyi üveg szénsavmentes vizet kér-e a vásárló vagy beéri hat üveggel, de szénsavassal. A kütyünk a házhozszállítás időpontját is be lehet állítani két órás pontossággal, így akkor fogják kihozni az árut, amikor a felhasználó otthon van. Az Evian a 15 euró feletti vásárlásokat ingyen kiszállítja, a kiürült üvegeket pedig elszállítják újrafeldolgozásra.


A lusta vásárló barátja az okos hűtőmágnes

A Danone tulajdonában levő vízmárka azért döntött a házhozszállítás reklámozása mellett, mert a felméréseik szerint az emberek sokkal több ásványvizet fogyasztanának, ha nem kéne a nehéz csomagokat hazacipelni. Ha a Smart Drop sikerrel jár, akkor a cég okostelefonokra telepíthető vízrendelő applikációval folytatja a fejlesztéseket.

Az ötlettel nem az ásványvizes cég állt elő először. Egy éve már egy dubaji pizzéria megpróbálkozott a egy rendelős hűtőmágnessel. Az eszköz használatához okostelefonra is szükség volt, mert a kütyü nem rendelkezett saját hálózati kapcslattal. A pizzás mágnes hatékonyságát csökkentette az is, hogy nem rendelkezett kijelzővel, az interneten kellett beállítani, hogy milyen pizzát rendeljen a kütyü.