Júniusban debütálhat a Google olcsó táblagépe

Vágólapra másolva!
Valószínűleg még júniusban a boltokba kerül a Google saját márkanevét viselő, csak hét colos képernyővel, de izmos hardverrel felszerelt, olcsó Nexus táblagép.
Vágólapra másolva!

Ezt ugyan a keresőcég hivatalosan még nem jelentette be, de az Android Authority című kütyüblognak az Asus cég egyik képviselője már megerősítette az olcsó táblagép érkezését. A várhatóan Google Nexus 7 néven debütáló tabletet ugyanis a tajvani Asus gyártja.

Nem hivatalos információk szerint a táblagép belsejében egy négymagos Nvidia Tegra 3-as lapka lesz megtalálható, amely alacsony fogyasztást, és igény szerint nagy teljesítményt tud biztosítani az eszköznek. Az Android 4.1 szoftvert használó táblagép kisebb lesz az iPadnél, mert nem tíz, csupán hét colos, de jó minőségű képernyővel szerelik majd fel.

Az új tablet a hírek szerint 150-250 dolláros, vagyis 35-60 ezer forintnak megfelelő nettó áron debütál majd, vagyis sokkal olcsóbb lesz egy iPadnél. Hivatalos bejelentésére valószínűleg a Google június 27-én megrendezésre kerülő fejlesztői konferenciáján kerül majd sor.