Könyvben nyílik meg az új Harry Potter-játék

Vágólapra másolva!
Az ősszel Playstation 3-ra megjelenő új Harry Potter játék használatához könyvre is szükség lesz: a J.K. Rowling közreműködésével készült program a kötet lapjain eleveníti meg a varázslatokat.
Vágólapra másolva!

A Sony a Las Vegas-i E3 videojátékos expón mutatta be legújabb, Wonderbook: Book of Spells(magyarul Varázslástan alapfokon) című játékát: a Harry Potter világában játszódó program fejlesztésében a regénysorozat megalkotója, J. K. Rowlinggal is részt vett, aki a játék kedvéért új történetszállal bővítette a varázslótanonc már befejezett történetét.

A novemberben boltokba kerülő Book of Spells nem hagyományos játékprogram lesz, hanem egy speciális könyvet tartalmaz, amely a konzolhoz kapcsolt Playstation Eye kamera segítségével elevenedik meg kiterjesztett valóság technológia segítségével. A tévé képernyőjén a könyvből különböző lények emelkednek ki, a játékos pedig a Move nevű mozgásérzékelős irányítójával virtuális varázslatokat hajthat majd végre: például előhívhat a lapok közül papírsárkányokat, amelyeket a megfelelő mozdulatok segítségével akár lángra is gyújthat - persze csak virtuálisan.

Forrás: sony

A Varázslástan alapfokon című könyv a Harry Potter regényekben is szerepet kapott: a történet szerint a több mint kétszáz éves mű Miranda Dabrak tollából származik, és Roxfort könyvtárának szigorúan őrzött részlegében került elhelyezésre. Segítségével a roxforti diákok olyan bűbájokat tanulhatnak meg, mint az "incendio", a "wingardium Leviosa", vagy az "expelliarmus", de rábukkanhatnak azokra a csintalan megjegyzésekre és varázslatokra is, amelyeket Roxfort korábbi tanulói írtak a margóira.

A Sony ugyan már kiadott kiterjesztett valóságot használó programokat konzoljára, ám ezek eddig nem arattak túl nagy sikert. A BBC brit közszolgálati médium hírportáljának nyilatkozó szakértők szerint azonban Harry Potter ismertsége miatt a képernyőn megelevenedő varázslástan kötet elődeinél biztosan nagyobb sikert fog aratni. A Sony azt is bejelentette, hogy a Wonderbook keretében a Harry Potter világán alapuló játék mellett különböző tudományos és oktatójátékok kiadását is tervezi.