A világ legnagyobb táblagépét mutatták be

Vágólapra másolva!
A tajvani Asus Transformer Book nevű hibrid táblagépének változata is nagyobb lesz az iPadnél. Az új modell nagy teljesítményű processzorral szerelt változatban az otthoni számítógépet is képes teljes értékűen kiváltani.
Vágólapra másolva!

A vállalat a Computex nevű technológiai kiállításon mutatta be hibrid gépét, amely noteszgép és táblagép is egyben. A lecsatolható érintőképernyővel rendelkező Transformer Book három különböző méretben lesz kapható, legkisebb változata 11,6 colos, közepes típusa 13 colos, a legnagyobb pedig 14 colos, jó minőségű IPS képernyővel rendelkezik majd.

Mindhárom esetben full-HD, vagyis 1980x1080 pixeles felbontást kínál majd. Az Asus jelenleg is kapható Transformer Prime típusától eltérően nem csak egy teljes billentyűzetet és extra akkumulátort tartalmazó táblagép. A Transformer Bookot ugyanis az Intel legújabb Core i3, i5 és i7 lapkáival, valamint nagy teljesítményű Nvidia GeForce videokártyával felszerelt változatban is meg lehet majd rendelni. A grafikus mag extra teljesítménye csak akkor érhető el, ha a gépet noteszgépként összeillesztve használják, egy ilyen konfiguráció azonban már komoly számítási teljesítményt igénylő munkára is alkalmas.

Forrás: asus

Az Asus Transformer Bookot négy gigabájt memóriával, és merevlemezzel vagy SSD-meghajtóval lehet majd megvenni, hangzását beépített mini mélysugárzó javítja. A Windows 8 operációs rendszert futtató eszköz árát és akkumulátoros üzemidejét még nem közölte a gyártó.