Vágólapra másolva!
Menj vissza a konyhába, és vedd le az istenverte kezed az irányítóról","hülye p*csa", "dagadt k*rva" - ehhez hasonló inzultusok érik az online játékok világában a nőket. Egy női gamer, Jennifer Hanniver külön blogot indított, amelyen gyűjti a bunkó, szexista üzeneteket, amelyeket idegen játékosoktól kap az internetes akciójátékokban.
Vágólapra másolva!

Rendszeresen inzultus éri a nőket az interneten keresztül idegenek ellen játszható multiplayer játékok használata során. Az Egyesült Államokban a felmérések szerint már a videojátékosok 42 százaléka nő, ennek ellenére számos férfi játékos nem tekinti őket egyenragú partnernek - számolt be a BBC brit közszolgálati médium hírportálja.

Egy Jennifer Haniver nevű női játékos annyira megelégelte az állandó durva beszólásokat, hogy NotinTheKitchenAnymore, vagyis "nem vagyok többé a konyhában" címmel blogot indított, amelyre feltölti a kifejezetten női játékosokat érő szöveges és hangüzeneteket. Haniver a legtöbbet a Call of Duty: Modern Warfare 3 című lövöldözős játékban küzd meg más játékosokkal, tapasztalatai szerint mindennaposak az olyan jellegű agresszív megjegyzések is, mint hogy "remélem megerőszakolnak, aztán téged és a családodat is megölnek".

A férfiak szerint jó, hogy mindent ki lehet mondani

Forrás: [origo]

Pillanatkép a Not in the Kitchen Anymore kiállításról

A Haniver blogja olyan népszerű lett, hogy a férfi játékosok által kimondott obszcén és sértő szövegekből valódi kiállítást is rendeztek. A képünkön látható pillanat az online játéktermet szimbolizálja és azt, hogy katonai ruhában a virtuális térben nincs különbség nők és férfiak között, kivéve a nőket gyalázó férfiak szerint. Ugyancsak a női gamereket érő zaklatásokat gyűjtenek össze a Fat, Ugly or Slutty (dagadt, csúnya vagy kurvás) című blogon, amelynek működtetője szerint a szolgáltatások üzemeltetői nem tesznek meg minden tőlük telhetőt a zaklató játékosok kizárása érdekében. Példaként felhozott egy játékost, aki hangüzenetben "hülye kurvának" nevezte, és kifejtette, hogy legszívesebben megerőszakolná: bár az esetet jelezték a Microsoft ügyfélszolgálatának, a férfi játékos fiókja továbbra is aktív. A cég a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan próbálják továbbfejleszteni az Xbox Live szolgáltatást az ilyen problémák megakadályozása végett.

A BBC-nek Barktanians becenéven nyilatkozó férfi gamer szerint azonban semmi baj ezzel a hangnemmel, hiszen ez a kultúra része. Barktanians szerint az a jó, hogy "Amerikában vagyunk, ahol mindent ki lehet mondani. Nem úgy, mint Észak-Koreában". Egy másik férfi játékos szerint a játék közben elküldött obszcén vagy fenyegető üzeneteket nem kell komolyan venni, csupán az akció hevében hangzanak el a nemkívánatos mondatok.