Az idősek jobb jelszavakat használnak

Vágólapra másolva!
A számítástechika világára is igaz, hogy a kor meghozza a bölcsességet. A University of Cambridge kutatóinak felmérése szerint az idősek sokkal erősebb jelszavakat használnak, mint a tinik - írja a Mashable technológiai hírblog.
Vágólapra másolva!

Hiába értenek jobban a számítógéphez az internetkorba beleszületett tinik, és a számítógéppel együtt felnövő középkorú nemzedék, az idősek használják a legbiztonságosabban a technikát. Joseph Bonneau, a University of Cambridge kutatója hetvenmillió Yahoo felhasználó jelszavából készített statisztikát. Az eredmények azt mutatják, hogy az 55 évnél idősebbek jelszavai kétszer olyan erősek, mint a tiniké és a fiatal felnőtteké.

"Áltatlános trend, hogy a kor növekedésével javul a jelszavak erőssége" - írja tanulmányában Bonneau. A szöveg szerint a pénzügyi motivációk nem erősebbek, mint a korcsoporthoz vagy a nemzetiséghez kapcsolódó motivációk. Tehát a felhasználók egy olyan oldalon is képesek gyenge jelszavakat megadni, amely oldal hozzáfér a bankkártyaszámukhoz, Paypal azonosítójukhoz.

A vizsgálat a nemzetiségek tekintetében is érdekes megfigyelésekkel szolgált. Az indonéz felahasználók például jellemzően gyenge jelszót választottak, a német és a koreai internetezők viszont az átlagosnál erősebb azonosítókkal dolgoztak. A jelszavaikat gyakran cserélgető felhasználók jellemzően jobban ügyelnek az internetes biztonságra a tanulmány szerint. Ellenben azok, akik bejelentették, hogy Yahoo fiókjukat feltörték, és emiatt cseréltek jelszót, másodjára sem választottak erősebb kódot.