A tévénket akarja uralni a Nintendo

Vágólapra másolva!
A Wii konzol utódjában már nem elsősorban a nappaliban való ugráláson lesz a hangsúly, a Nintendo új játékgépében az irányító szerepét egy tévétávirányítóként is használható táblagép veszi át, a televízió előtt bambuló játékosokat pedig a cég saját közösségi hálózata fogja összekötni.
Vágólapra másolva!

A társaság várhatóan karácsonyra piacra kerülő új, Wii U nevű játékgépéről az E3 nevű amerikai videojátékos kiállítás előestéjén publikáltak egy fél órás bemutatóvideót a cég honlapján. Ezen Szatoru Ivata, a Nintendo vezetője a hamarosan megjelenő Wii U konzol egyedi, táblagépre hasonlító irányítójáról árult el részletet.

A tévét is konzollal távirányítjuk majd

A Nintendo Wii U-t egy évvel korábban ugyan már bejelentette a gyártó, de Ivata hétfő éjjeli tájékoztatója szerint a prototípushoz képest változtak a cég új konzoljának paraméterei. A néhány évvel korábban komoly sikert aratott, mára azonban már jóval kevésbé népszerű Wii konzol utódjának legfontosabb extrája, hogy irányítójába egy táblagép tudását építették bele.

Forrás: Nintendo
Tévétávirányítóként is működik majd az új kontroller

Bár a Wii U vezérlője csak a tévéhez kapcsolt főegységgel működőképes, akár a televízió saját távirányítóját is ki lehet majd váltani vele, mert infravörös szenzorral is felszerelik, hogy képes legyen kommunikálni ezekkel.

Kényelmesebb lesz az iPadnél

Noha az új irányító egy hagyományos táblagép számos jellegzetességével bír, kényelmes ergonómiai kialakításának köszönhetően sokkal kényelmesebb lesz rajta játszani, mint mondjuk egy iPaden. A Wii U vezérlőjének ugyanis nem sík a hátoldala, hanem jó fogás biztosító markolata van, emellett analóg vezérlőkarokkal is ellátták.

Forrás: Nintendo
Ilyen volt, ilyen lett a táblagépes kontroller

Maga a vezérlő egy viszonylag kicsi, 6,2 colos érintőképernyővel rendelkezik, mivel a játékokat az új konzol esetében is elsődlegesen a tévén lehet majd élvezni. Azonban a másodlagos képernyőn azonban például a játék kiegészítő információit is meg lehet tekinteni majd, például térképet, vagy virtuális távcsőként, infravörös kameraként is funkcionálhat. A tablet-vezérlő internetezésre, fotók vagy videók megtekintésére is alkalmas lesz, képét egyetlen gombnyomással át lehet küldeni a televízió nagy képernyőjére. Az új konzollal egyébként a Wii-hez kiadott mozgásérzékelős irányítók is használhatók lesznek

Saját Facebookot építenek

Ivata bemutatóján elhangzott, hogy a Nintendo komoly szerepet szán új konzolában a felhasználók közötti kapcsolatra, amelyhez Miiverse néven egy saját közösségi hálózatot is indít. Ez kezdetben csak a Wii U és a 3DS zsebkonzolról lesz elérhető, a későbbiekben azonban okostelefonokról és számítógépről is elérhetővé válnak majd tartalmai.

Forrás: Nintendo
Fogni is kényelmes lesz a Nintendo tabletjét

A cég fő célkitűzése az, hogy összekösse a játékosokat, ami nem csupán az egymás elleni küzdelmet biztosító játékok, hanem akár az egyedüli kalandok esetén is hasznos. Ezek során a tableten mások tippjeit tudják majd elolvasni a játékosok például arról, hogy egy adott pályán hogyan lehet továbbjutni.

Ezen kívül a rendszer videotelefonálásra is lehetőséget ad, azt azonban még nem tudni, hogy az idegen játékosok közötti kommunikációt milyen formában fogja megvalósítani a Nintendo. A cég vezetője közölte, hogy a játékokhoz kapcsolt kommentrendszerben például szűrni fogják a spoilerezést, de azt, hogy ez miként zajlik majd, még nem közölte a Nintendo.